Poppenkleertjes voor een kleine poppenmoeder

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Of ik ook wel een poppenjurkje wilde maken voor een American Girl-achtige pop.. En of ik eventueel ook nog een leuk setje kon maken voor diezelfde pop.
Natuurlijk kan ik dat! Ik naai graag poppenkleding, dus dit was koren op mijn molen.

De kleding die de pop aanhad zat op zich aardig in elkaar, maar deze was.. Nou ja.. Behoorlijk saai. Ik hou wel van bruintinten, maar dit was in mijn optiek een overdosis bruin en zéker niet geschikt voor een klein meisje dat het liefst een echt meidenjurkje voor haar pop wilde. Moeder leverde de stofjes, ik dook in mijn bak met kantjes en lintjes en kon aan de slag!

Ik kan zo genieten van het mooi afwerken van poppenkleding! Kijk, ik hoef geen dertig jurkjes in een uur te maken voor twee cent per stuk, dus ik heb ook de mogelijkheid om naar die afwerking te kijken. Dus krijgt een jurkje niet alleen een beleg in het lijfje, maar ook een Franse zoom in de rok. En een broekje wordt afgewerkt met een fatsoenlijke locksteek, zodat het niet gaat rafelen.
En hoewel de basis vaak hetzelfde is, is elk jurkje, elk tuniekje en elk broekje weer heel anders. Unieke, handgemaakte exemplaren dus! En omdat ik de vrije hand kreeg extra leuk om te maken! Heel fijn, dat vertrouwen!

Voor het rokje van de blauwe jurk heb ik overigens wel andere stof genomen dan aangeleverd was, omdat die kleur nét niet bij het lijfje paste. Het bandje op de rok is zelfgemaakt en het geheel is afgewerkt met een lintje en twee sierknoopjes. De twee eenvoudige ‘roezelmouwtjes’ erin maken het jurkje helemaal af. Aan de achterkant sluit het jurkje met een eenvoudige ‘kamsnap’, zodat het makkelijk te sluiten is. 

Het roze tuniekje met de aardbeitjes is een omkeerbaar tuniek die eveneens gesloten wordt met kamsnaps. Het Peter Pan kraagje zit enkel aan de buitenkant van de tuniek. Als je het omdraait krijg je een tuniekje in dezelfde stof als het broekje, waardoor je het ook als pyjamaatje zou kunnen gebruiken. Door de stof én het borduurseltje terug te laten komen in het setje, hoort het toch echt bij elkaar.

Maar uiteraard mag de poppenmoeder helemaal zelf weten hoe ze het doet en ze haar pop kleedt. Voor hetzelfde geld combineert ze het broekje met het bruinige overhemdje dat de pop eigenlijk aan had. En dat kan en mag allemaal als je vijf bent!


Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

2 thoughts on “Poppenkleertjes voor een kleine poppenmoeder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *