Muigels

Sinds enige tijd ben ik af en toe weer Muigels aan het tekenen. Dat kostte me even moeite en ik wil toch even uitleggen waarom.

Soms doe je domme dingen. Je ex googelen bijvoorbeeld. Hij is de verwekker van mijn oudste dochter, dus dan heb je soms zo’n sentimenteel moment.. Dommer dan dom, maar goed, ik ben nou eenmaal een mens en ik heb ooit oprecht van mijn ex gehouden. Ik had gehoopt dat hij onder de invloed van zijn vrouw opgehouden zou zijn met liegen..

Elzo, met wie ik de relatie ooit verbroken heb, omdat hij dus een ziekelijke neiging tot liegen heeft, beweert op Quora dat hij Muigels tekende als kind. Dit is pertinent niet waar en ik kan wel janken om deze leugen.

Hij heeft ooit met z’n domme kop een tattoo laten zetten (daar heeft hij toen een heel drama van gemaakt) met mijn kindertekening, gecombineerd met een denkwolk waar vier puntjes in staan. De puntjes stonden symbool voor de naam van Noah. Ik stond daar toen al niet achter, maar hij moest en hij zou… Ik heb al sinds mijn achttiende een vergelijkbare tattoo op mijn rug, maar zonder denkwolkje. Dus nee, ik zat echt niet te wachten op een kopie van mijn originele tattoo.

Ik weet niet wat hij verder voor leugens de rondte in strooit, maar in elk geval liegt hij glashard over het ontstaan van de Muigel op zijn bovenarm. Ik heb Quora verzocht de post de verwijderen, geen respons. Ik heb mijn ex verzocht de post aan te passen, geen respons. Ik heb onder zijn leugens de waarheid gepost, geen respons. Gisteren heb ik dus zijn vrouw ingelicht over de herkomst van zijn tattoo. Ik hoef en wil verder geen respons, ik hoop enkel dat zij hem kan bewegen zijn leugens te verwijderen.

Wat het met mij doet? Mijn kindertekening, die ik op basis van een krabbeltje dat mijn vader ooit maakte ben gaan tekenen in de jaren 80 van de vorige eeuw, voelde bezoedeld.. Dit is precies waarom ik niet wilde dat hij een Muigel op zijn arm zou laten zetten!

Ik héb dan de neiging om nooit meer Muigels te willen tekenen. Mijn lieve beessies, die ik al meer dan dertig jaar teken. Waar ik ooit een brief vol van naar de belastingdienst heb gestuurd, zodat ik het officiële copyright kreeg. De Muigels die mij al tekenende lieten schaterlachen… MIJN Muigels! Ik kan me nota bene het moment herinneren waarop ik ze voor het eerst tekende!

Dus nee. Ik laat mijn ex niet ook nog mijn onschuldige kindertekeningen bezoedelen met zijn problematische karakter en z’n leugens. Het zijn mijn tekeningen, klaar. Ik ga de wereld gewoon een beetje mooier maken met regelmatig even een Muigeltje tekenen. ❤

(Op de afbeelding zie je een velletje met krabbeltjes die ik (MOG, Mijke/Oosterhout/Gabriëlle) in 1990 voor mijn toenmalige stiefmoeder getekend heb.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *